نقش رشته مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد در دستیابی ایران به جایگاه سوم تولید علم مهندسی شیمی در جهان

ارسال شده در تاریخ : شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴

به گزارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و براساس گزارش های اطلاعات پایگاه استنادی (ISI) ، ایران در سال 2014 توانست در زمینه تولید علم مهندسی شیمی در جایگاه سوم قرار بگیرد.

رشته مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد نیز که در سال 1392 و بر اساس رتبه بندی ISC، رتبه سوم در سطح دانشگاه های ایران را داراست، در این موفقیت نقش بسزایی داشته است.

گروه مهندسي شيمي دانشگاه فردوسي مشهد از مهرماه 1371 با پذيرش 20 دانشجو در مقطع کارشناسي مهندسي شيمي و در گرايش صنايع گاز، فعاليت خود را آغاز نمود. در حال حاضر اين گروه با 5 استاد، 4 دانشیار و 17 استادیار به فعالیت مشغول است. گروه مهندسی شیمی همچنین دارای 350 دانشجو در مقطع کارشناسی، 240 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 60 دانشجوی دکترا می باشد.

آزمايشگاه‌هاي تحقيقاتي مهندسي شيمي، تحقيقاتي غشا، جاذب ها و کاتاليست هاي صنعتي، تحقيقاتي لوله‌هاي حرارتي و نانوسيال، بهينه سازي فرآيندهاي نفت و گاز، بيوتکنولوژي، پايلوت پلنت مهندسي شيمي، نانوفناوری، مدلسازي و شبيه‌سازي فرآيندهاي گاز، مهندسي پليمر، کنترل فرآيند و عمليات واحد از جمله آزمایشگاه های این رشته در دانشکده مهندسی می باشد.

لازم به ذکر است ISI یا موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) یکی از موسسات معتبر در عرصه جهانی به شمار می آید که به دلیل دارا بودن استانداردهای بالای علمی و ارزیابی، درحال حاضر در جایگاه نخست جهانی قرار گرفته است.کارکرد اصلی این پایگاه جامع، گردآوری آمار و اطلاعات درباره پیشرفت علوم مبتنی بر شمارش انتشار مقالات مجلات از پایگاه علمی تامسون است که حجم مقالات چاپ شده آن در ۱۰ سال اخیر به ۱۰ میلیون مقاله از ۲۲ رشته خاص می رسد و دوره روزآمد شدن آن هر دو ماه یکبار است.