سخنرانی علمی با عنوان:" تكنولوژي ساخت و توليد افزايشي فلزات در صنعت: توانايي‌ها و چالش‌ها"

عنوان سخنراني: تكنولوژي ساخت و توليد افزايشي فلزات در صنعت: توانايي‌ها و چالش‌ها

سخنران: آقاي مهندس محمدحسين فرشيديانفر، دانشجوي دكتراي دانشگاه واترلو كانادا

زمان برگزاري: شنبه 5 ديماه ساعت 13 تا 14

مكان : سالن اجتماعات خواجه نصير طوسي دانشكده مهندسي

چكيده: ساخت و توليد افزايشي، فرآيند توليد لايه به لايه قطعات (به روش پايين به بالا) از روي مدل هاي سه بعدي مي باشد. اين تكنولوژي از مجموعه چندين تكنولوژي ديگر از جمله ليزر، طراحي و ساخت به وسيله كامپيوتر، كنترل،و متالورژي پودر تشكيل شده است. توانايي هاي چشم گير اين فرآيند توليدي نوين، امكان توليد قطعات خاص و پيچيده بدون محدوديت هاي هندسي، مكانيكي و موادي را فراهم مي آورد. امروزه شركت هاي بزرگ صنعتي توليدي دنيا در آغاز راه بهره گيري از ساخت و توليد افزايشي به عنوان روشي توانمند براي كاهش زمان ساخت و دسترسي به بازار، افزايش كيفيت محصول و حذف محدوديت هاي مهندسي مي باشند. هم اكنون از تكنولوژي ساخت و توليد افزايشي در فلزات براي توليد قطعات حساس و پيشرفته همچون موتور خودرو، قطعات هواپيما، پره توربين و ابزارهاي پيچيده ساخت و توليدي استفاده مي شود. با وجود تمامي مزيت ها، هنوز اين تكنولوژي نتوانسته است جايگاه خود در بين روش هاي مرسوم ساخت و توليدي در صنعت باز كند. اين مشكل عمدتا به خاطر عدم اتوماسيون و نامعين بودن فرايند افزايشي مي باشد. در اين سمينار، مقدمه اي بر فرآيندهاي گوناگون ساخت و توليد افزايشي فلزات و كاربرد آن ها در صنعت ارائه مي گردد. در ادامه، چالش هاي كنوني اين تكنولوژي براي ورود به روش هاي مرسوم ساخت و توليد، و راه حل هاي مهندسي موجود براي ترويج آن در صنعت اشاره خواهد شد.