اهم فعالیت های این آزمایشگاه در سه گروه متفاوت قابل تقسیم می باشد:
- شبیه سازی دینامیکی واحدهای پالایشگاهی و کنترل آنها : در این حوزه ، مدلسازی و شبیه سازی دینامیکی واحدهای نفت ، گاز و پتروشیمی و بررسی کنترل پذیری آنها دنبال می شود. از مهمترین واحدهای مورد مطالعه در این حوزه می توان به واحدهای شیرین سازی گاز طبیعی ، نم زدایی گاز طبیعی ، تبدیل گاز ترش به گوگرد ، تقطیر اتمسفری نفت خام ، تقطیر نفت خام در خلاء ، تبدیل گاز طبیعی به مایع (GTL) ، تولید متانول از گاز طبیعی و واحدهای تقطیر استخراجی و واکنشی اشاره نمود.
- شبیه سازی مولکولی سیستمهای نانوساختار : در این حوزه ، مدلسازی و شبیه سازی فرآیند نفوذ و جذب گازها و ماکرومولکولهای بزرگ در ساختارهای با ابعاد نانو دنبال می شود. آزمایشگاه مجهز به دو سیستم کامپیوتری با توان محاسباتی بالا است که هر دو سیستم تحت دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس کار می کنند. دانشجویان محقق در این زمینه قابلیت کار با نرم افزارهایی همچون گوسین ، گرومکس و VMD را دارا هستند.
- دارورسانی هدفمند با حاملهای جدید نانوساختار: مطالعات مربوط به سنتز نانوذرات در فرم های مختلف مانند نانوسفر ، میکروامولسیون و نانوذرات مغناطیسی جهت هدایت هوشمند داروهای مختلف به بافتهای متفاوت در حوزه فعالیتهای این قسمت قرار می گیرد. داروهای متمرکزی که کار تحقیقاتی بر روی آنها انجام می شود شامل آنتی بیوتیکها و داروهای سرطانی می باشند.
جهت نیل به اهداف تحقیقاتی فوق آزمایشگاه مجهز به دستگاههای ذیل می باشد:
همزن مغناطیسی ، همزن مکانیکی ، حمام اولتراسونیک، آون ، سانتریفوژ ، pH متر ، ترازوی دیجیتال با دقت توزین 3 رقم اعشار ، کپسول گاز آرگون ، مایکروویو ، یخچال جهت نگهداری مواد حساس به دما ، اتوکلاو جهت سنتز نانوذرات